Thursday, May 30, 2019


A félév lezárása - barátokkal


A napokban volt egy elég húzós napom. Mondhatni, hogy talán a legnehezebb nap volt ez az egyetemi mobilitásom alatt, ami a kurzusaimat illeti. Ugyanis hogy-hogy nem, egyetlen napra esett három vizsgám is. Két ZH, melyek egymást követték kis szünettel. Illetve egy színházi előadást is prezentálnunk kellett volna csoportommal, de végül ez csúszott pár napot. De a két vizsga után, egy esti vacsorát szerveztünk az erasmusos hallgatókkal, akikkel ugyan azokat a kurzusokat teljesítettük. Két szlovák, egy cseh, egy francia, egy olasz, egy görög és két magyar ült az asztalnál.

Ám, hogy ne legyen nehéz dolgunk a rendeléssel egyik egyetemi tanárnőnket is elhívtuk az eseményre. Igazából nem ezért hívtuk meg, hanem azért mert nagyon jól kijöttünk az órákon, sokat tanultunk egymástól és a különböző kulturális szokásainkról. A helyszínt, az Estrella Galícia névre hallgató egység szolgáltatta. Rutinos spanyol sörfogyasztók már sejthetik, hogy ez egy patinás márka az Ibériai-félszigeten. Konkrétan ott ettünk, ahol az első és eredeti gyára működött a cégnek. Mára már azonban egy közkedvelt szórakozóhellyé és egy helyi specialitásokat felszolgáló étteremmé alakították át. Itt a következő ételeket fogyasztottuk:

1. Brassói szerűség - Raxo con patatas fritas (Tipikus galego étel.)
2. Tintahal - Calamares




Nagyon örülök, hogy egy kellemes estét tölthettem el újdonsült barátaimmal illetve, hogy ilyen érdekes ételeket próbálhattam ki. Már csak ezért is megérte eljönni Erasmusra/Campus Mundira.


Szép napot,

Levente





No comments:

Post a Comment