Sunday, June 16, 2019

Úton hazafelé - Porto

La Corunából busszal mentem tovább Portugália egyik legszebb városába, amiről az ország a nevét kapta. Porto csodálatos hely, mindenhol csempék borítják a házak és néha még a templomok falát is. Csodálatos kilátás nyílik a völgyhídról, melyeken gyalogszerrel is át lehet kelni. Ráadásul érdemes. Kiemelném azt, hogy Porto nagyon olcsó hely az eddigi tapasztalataim szerint. 5 Euróért olyan menüket lehet enni, melyek egészségesek, táplálóak és a helyi konyha remekei. A zöldségeseknél érdemes vásárolni zöldséget és gyümölcsöt mert nagyon finomak és olcsók.

Talán azért lehetett az egész óváros feldíszítve mert Pünkösdöt követően jártam arra. De lehet, hogy egész évben ilyenek a kis kacskaringós utcák. Néha-néha egy-egy Caminós jelzésbe is bele lehet futni. Minden szempontból ajánlom Portót, érdemes felkeresni pár napra.







Véletlen betévedtem egy Argentin étkezdébe/bárba, ahol ittam egy kis Malbec fajtájú bort. Ez az egyik kedvenc borom, erőszeretettel ajánlom bárkinek. Persze csak mértékkel. A bor mellett az argentin konyhát is érdemes kipróbálni ;)


Szép napot kívánok,

Levente

No comments:

Post a Comment