Monday, March 11, 2019

Termaria te csodás

Lakhelyemtől 5 percre található egy hely, amit Termaria-nak neveznek. Weboldala itt érhető el: https://termaria.es/ Már kiutazásom elején gondolkoztam rajta, hogy ellátogassak ide, mert szeretem a termálfürdőket. De a belépőjegy igen drága volt, ezért úgy voltam vele, hogy majd a kiutazásom végén, jutalomként.

Ám lakótársaim felhívták a figyelmemet egy kihagyhatatlan lehetőségre. Az ESN kártyámmal, havi kb. 10.000 Forinttért a hónap minden napján és a nyitvatartási időben bármikor elmehetek a Termaria-ba. Ez azért ennyire jó ajánlat, mert a termál részleg mellett uszoda és edzőterem is tartozik az épülethez. Így eljárok úszni hetente párszor, s lakótársam segítségével kondiba is.

Sajnos a termál-szauna részleget felújítják 2019. március 4. és március 14. között. Így ebben a rövid időszakban marad az edzőterem és az úszómedence. Már várom, hogy újra termálozhassak és szaunázhassak. Eddig csak Magyarországon voltam pár termálfürdőbe, ezért újdonság számomra, hogy a termálvíz sós. Gondolom azért, mert tengervízzel dúsítják.

Az alábbi képen látható a "beléptetőkártyám." Vele tudok be és kijutni a hatalmas komplexumba, az öltözőszekrényemet is ezzel tudom zárni. Nem érdemes otthon hagyni ezt a kis karkötőt, mert enélkül bonyolultabb a közlekedés és drágább is.



Ha valaki Erasmussal tanul ebben a városban, feltétlenül ajánlom neki, hogy váltson hasonló bérletet mint én. Ekkora sportolási és kikapcsolódási lehetőséget otthon nem kínál semmilyen sportközpont, pláne nem ekkora összegért. Ha valaki mégis tud ilyenről, kérem jelezze felém!

Szép napot kívánok, megyek úszni ;)

Levente

No comments:

Post a Comment